GIDS VOOR HET BOUWEN VAN JE DROOMHUIS: WAT KAN JE STAP VOOR STAP VERWACHTEN

Neem even de tijd en stel je je droomhuis voor. Welke functies heeft het? Hoe ziet het eruit? Welke speciale kleine details zou je in het ontwerp opnemen? Uw visie is uniek en het is niet iets dat u waarschijnlijk al op de markt kunt vinden. Om uw droomhuis echt werkelijkheid te zien worden, is niets te vergelijken met het bouwen van een huis op maat.

Hoe lonend het ook kan zijn, een huis vanaf de grond opbouwen is een uitdaging en ingewikkeld (vervelend hoe die dingen meestal hand in hand gaan, toch?). Daarom is het belangrijk om te weten wat u kunt verwachten om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hier zijn enkele dingen waar u rekening mee moet houden als u aan een woningbouwreis begint.

ONTDEK HOEVEEL JE KUNT UITGEVEN AAN HET BOUWEN VAN EEN HUIS

Tenzij geld geen probleem is (in dat geval gefeliciteerd!), moet u bepalen hoeveel u in totaal aan uw nieuwe huis wilt uitgeven.

Volgens de National Association of Home Builders is de gemiddelde prijs voor het bouwen van een nieuw huis bijna $ 290.000. Dit aantal kan echter misleidend zijn en sommige experts stellen voor om een ​​aangepaste woningprijs als meer een bereik dan een gemiddelde te beschouwen.

Doorgaans bedragen de kosten voor het bouwen van een huis ongeveer $ 100 tot $ 200 per vierkante voet. Als u geïnteresseerd bent in een luxe huis, kost dit ongeveer $ 200 tot $ 500 per vierkante voet.

Houd er rekening mee dat deze schattingen niet de prijs voor de kavel omvatten, die kan variëren afhankelijk van de locatie. Het omvat ook niet de prijs van arbeid, vergunningen, ontwerpkosten of materialen.

Vanwege deze factoren wordt het bouwen van een aangepaste woning als de duurdere optie beschouwd dan het kopen van een bestaande woning of zelfs een nieuwbouwwoning op basis van een standaardmodelontwerp.

De totale kosten van het bouwen van een huis kunnen nogal variëren, afhankelijk van de keuzes die u maakt, de materialen die u gebruikt, de arbeidskosten en de regio van het land waarin u zich bevindt. Van aannemers tot kasten, de kosten lopen snel op, dus overweeg het raadplegen van enkele professionals, zoals een huizenbouwer, architect, makelaar of burgerlijk ingenieur, om u te helpen inzicht te krijgen in de kosten.

STEL EEN REALISTISCH BUDGET IN DIE U KUNT VERTROUWEN

Zodra u gekwalificeerd advies heeft gekregen, kunt u uw budget gedetailleerd weergeven. Voeg alles toe wat je maar kunt bedenken dat in je nieuwe huis past. Hoewel materialen en arbeid ongeveer 75% van het totale bestede bedrag moeten bedragen, zijn er ook de kosten van de kavel, vergoedingen en belastingen, meubels, decoratie, landschapsarchitectuur en meer.

Vergeet niet om daar ook een beetje bewegingsruimte in te brengen. De meeste mensen zullen je vertellen dat ze het budget overschreden hebben toen ze hun aangepaste huis bouwden.

Op zoek naar een paar snelle manieren om wat geld te besparen? Hier zijn enkele ideeën:

  • Heb een kleinere plattegrond. Een van de duurste onderdelen van het bouwen van een huis is de betonnen plaat en het funderingswerk. Houd de kosten onder controle door vierkante meters beheersbaar te maken.
  • Onderzoek benodigdheden. Ontvang offertes en probeer deals te vinden als het gaat om apparaten, armaturen en materialen.
  • Vraag naar heffingskortingen. Wanneer u energiezuinige apparaten, materialen, warmwaterboilers en verwarmings- en airconditioningsystemen gebruikt, komen deze vaak in aanmerking voor belastingverminderingen. Vraag uw bouwer of neem contact op met uw lokale nutsbedrijf.
  • Bespaar op verhuizen. U wilt waarschijnlijk uw geld uitgeven aan uw nieuwe huis en niet weggaan uit uw vorige. Zoek naar manieren om te besparen op verhuiskosten, zodat u die zuurverdiende dollars kunt besteden aan een speciale functie of upgrade die u echt wilt voor uw nieuwe huis.

TEMPER VERWACHTINGEN BIJ HET PLANNEN VAN UW WONING

Het is leuk om elk kenmerk op te sommen dat u in een nieuw huis wilt, maar de realiteit begint wanneer u de lijst op papier ziet – en de prijzen. Het kan zijn dat u enkele concessies moet doen. Hardhouten vloeren, granieten aanrechtbladen, slimme huistechnologie – er zijn dingen waarvoor je bereid bent offers te brengen en andere waar je acceptabele vervangingsmiddelen voor kunt vinden, vooral als het iets is dat later gemakkelijker kan worden geüpgraded.

Met thuisblogs, sociale media-accounts, Pinterest-pagina’s en meer die #housegoals in je gezicht gooien, kan het moeilijk zijn om erachter te komen wat de investering waard is en wat meestal een hype is. Het helpt om de juiste mensen te hebben die u kunnen vertellen of u die cadeauverpakkingsruimte of een garage voor vijf auto’s echt nodig heeft.

Meer tips over huis bouwen:

https://duurzaam-wonen.startpagina.net/

ttps://schoonmaak.zoekidee.nl/
https://dakreiniging.onlinecentro.nl/
https://huis.jouwbegin.nl/
https://huis.startsleutel.nl/
https://huis.bouwstartpagina.nl/
https://duurzaambouwen.onlinecentro.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.