Wat is een autolease en hoe werkt het? – bedrijfswagens

Het leasen van een auto is vergelijkbaar met een langetermijnhuur. Over het algemeen moet u een vooruitbetaling doen, plus maandelijkse betalingen, en een auto meerdere jaren gebruiken. Aan het einde van de lease lever je de auto in en moet je beslissen of je een nieuwe lease wilt starten, een auto wilt kopen of autoloos wilt gaan. Lees verder voor meer informatie over hoe autolease werkt en of dit de juiste keuze voor u is.

Wat is een autolease?

Een autolease is een overeenkomst tussen een verhuurder (het bedrijf dat de auto bezit of zal kopen) en de huurder (de persoon die zal betalen om de auto te lenen).

Wanneer u een voertuig leaset, wordt uw maandelijkse betaling berekend op basis van de afschrijving van het voertuig – de verandering tussen de huidige waarde en de waarde aan het einde van de lease – plus rente en kosten.

Uw huurovereenkomst dekt het volgende:

 • Hoeveel u moet betalen bij aanvang van uw huurcontract.
 • De lengte van de huurovereenkomst – een huurovereenkomst duurt meestal twee tot vier jaar.
 • Hoeveel de auto momenteel waard is en hoeveel hij naar verwachting waard zal zijn aan het einde van de lease.
 • De kosten die u moet betalen aan het einde van de huurovereenkomst.
 • De “geldfactor” of huurtoeslag, die vergelijkbaar is met de rente op een autolening.
 • Eventuele opzegvergoedingen als u de auto wilt inleveren voordat het leasecontract afloopt.
 • Hoeveel kilometers u per jaar mag rijden. Bij veel leasecontracten mag u slechts 10.000 tot 15.000 mijl per jaar rijden; het kan zijn dat u een vergoeding per mijl moet betalen als u de limiet overschrijdt.
 • Hoe de verhuurder normale slijtage definieert en hoeveel u moet betalen als er sprake is van overmatige slijtage. Als u rookt in de auto, kinderen heeft, huisdieren vervoert of in een drukke straat parkeert, vergroot u de kans op boetes.
 • Wat gebeurt er als u een leasebetaling mist.
 • Sommige regels lijken misschien beperkend, maar onthoud dat u niet de eigenaar bent van het voertuig. De verhuurder behoudt de titel en u moet de auto aan het einde in goede staat inleveren.

Wat zijn de voordelen van het leasen van een voertuig?

Een auto leasen kan om verschillende redenen aantrekkelijker zijn dan kopen:

 • Ervan uitgaande dat u leasing vergelijkt met het financieren van een aankoop van dezelfde auto, zullen de leasebetalingen over het algemeen lager zijn dan de maandelijkse leningbetalingen.
 • Een lease kan een kleinere aanbetaling vereisen dan het kopen van een auto met een lening.
 • U kunt zich misschien een gloednieuwe auto veroorloven, compleet met de nieuwste toeters en bellen, zelfs als u zich niet dezelfde auto kunt veroorloven.

Als u altijd in de nieuwste auto’s wilt rijden, kan leasing goedkoper zijn dan om de paar jaar een voertuig kopen en verkopen.
Uw auto wordt over het algemeen gedekt door een fabrieksgarantie.
U hoeft zich geen zorgen te maken over het verkopen of inruilen van het voertuig aan het einde van de leaseperiode.


Wat zijn de nadelen van autolease?

Een auto leasen is niet voor iedereen weggelegd en het is ook niet altijd een goed idee:

 • Op de lange termijn zal leasing meer kosten dan het kopen en behouden van een voertuig.
 • U betaalt voor de afschrijving aan het begin van de levensduur van de auto, wanneer deze het meest wordt afgeschreven.
 • Er zijn veel mogelijke vergoedingen en boetes.
 • Als je geen auto meer nodig hebt, kan het duur zijn om uit een lease te stappen. En misschien mag u de auto niet meenemen als u naar een andere staat verhuist.
 • U kunt het uiterlijk of de kenmerken van uw auto tijdens de lease niet aanpassen, tenzij u aan het einde forse boetes betaalt.
 • Na afloop van uw lease heeft u geen auto meer.
 • Welke kredietscore heb je nodig om een ​​auto te leasen?
 • Net als bij het afsluiten van een autolening, kan leasen makkelijker en goedkoper zijn als je een goede kredietwaardigheid hebt. De auto’s die u mag leasen, kunnen beperkt zijn als u een slecht krediet heeft.

Over het algemeen geven autoleasemaatschappijen de voorkeur aan klanten met een score van ten minste 700. Hogere scores kunnen u ook helpen in aanmerking te komen voor een lagere maandelijkse betaling. Dit komt omdat uw krediet van invloed kan zijn op uw geldfactor, het financieringsgedeelte van uw maandelijkse betaling.

Sommige dealers bieden leases aan voor gebruikte voertuigen, waarvoor u misschien gemakkelijker in aanmerking komt als u een slecht krediet heeft. De lease kan echter hoge kosten hebben en veel van de voordelen missen die gepaard gaan met het leasen van een nieuwe auto. U bent bijvoorbeeld verantwoordelijk voor alle reparaties en onderhoud tijdens de lease.

Het is misschien beter om te proberen uw kredietwaardigheid en financiën te verbeteren en vervolgens op zoek te gaan naar een leaseovereenkomst. Of overweeg om een ​​gebruikte auto aan te schaffen die beter bij uw budget past.

Meer info over bedrijfswagens en leasen

https://transport.eigenstart.nl/

https://drenthe.rtlplaza.nl/

https://auto-vervoer.jouwpagina.nl/

https://drenthe.beginspot.nl/

https://transport.linkpaginas.nl/

https://transport.zoekidee.nl/

https://bedrijfsauto.linkwijzer.nl/
https://bedrijf-sauto.linkjespagina.nl/
https://bedrijfsauto.verzamelgids.nl/
https://bedrijfsauto.uwstart.nl/
https://bedrijfsauto.startbeurs.nl/
https://bedrijfsauto.linkgoed.nl/
https://transport.webesto.nl/
https://bestelauto.topbegin.nl/

https://bedrijfsauto-.linkhotel.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.