Stappen voor de eerste huizenkoper: een gids voor het kopen van een huis

De stappen om een ​​huis te kopen lijken misschien ingewikkeld, vooral als u voor het eerst een huis koopt en voor de allereerste keer onroerend goed probeert te kopen. Tussen aanbetalingen, kredietscores, hypotheekrente (zowel vastrentende als aanpasbare rente), onroerendgoedbelasting, rentetarieven en het sluiten van de deal, is het gemakkelijk om je overweldigd te voelen. Er staat zoveel op het spel bij een eerste woning!

Maar als u vooraf vertrouwd raakt met wat er nodig is om uw eerste huis te kopen, kan het u helpen om gemakkelijk door de onroerendgoedmarkt te navigeren. Dus laten we beginnen!

In deze stapsgewijze handleiding leert u wat er nodig is om uw eerste huis te kopen, van begin tot eind. Of het nu uw eerste keer op de vastgoedmarkt is of u een ervaren huiseigenaar bent die uw vaardigheden wil opfrissen, deze lijst heeft u gedekt.

Stap 1: Begin met het verzamelen van een aanbetaling

De allereerste stap die elke beginnende huizenkoper moet nemen, is om zijn financiën te achterhalen. Voor het kopen van een nieuwe woning (vooral voor de eerste keer) is een hypotheek vereist, waarbij een geldschieter u het geld voorlegt en u het in de loop van de tijd terugbetaalt. Om een ​​hypotheek te krijgen, heb je echter een soort aanbetaling nodig. Dus hoeveel heb je nodig? Idealiter zou een aanbetaling op een hypotheek 20% van de prijs van het huis moeten zijn om extra kosten te voorkomen, maar maak je geen zorgen als je niet zoveel aanbetaling hebt. Een hypotheek aanbetaling kan zo laag zijn als 10%, 5% of zelfs 0% voor bepaalde soorten hypotheken.

Stap 2: Controleer uw kredietscore

Ben je een paar creditcards vergeten af ​​te betalen? Helaas heeft dit invloed op uw credit score.

Naast een aanbetaling heeft een starter die voor het eerst een huis koopt een behoorlijke kredietscore nodig. Dit driecijferige nummer is een numerieke samenvatting van uw kredietrapport, een gedetailleerd document dat aangeeft hoe goed u eerdere schulden hebt afbetaald, zoals voor creditcards en studieleningen.

Een geldschieter zal uw score controleren en rapporteren om de kans te schatten dat u ook uw maandelijkse betaling zult leveren.

Op zijn beurt zal de geldschieter deze informatie gebruiken om te beslissen of hij u al dan niet geld wil lenen, evenals hoeveel en tegen welke rente. Als een geldschieter wat late betalingen op uw creditcards of andere onvolkomenheden in uw kredietrapport ziet, kan dit uw kansen op het krijgen van een lening met een hoge rente verkleinen, of misschien zelfs uw kansen om een ​​lening te krijgen in gevaar brengen.

Het is dus essentieel om uw kredietscore te kennen en stappen te ondernemen met die overbelaste creditcards en schulden met hoge rente om uw kredietscore op peil te brengen. Hier leest u meer over hoe u uw kredietscore kunt controleren en welk nummer het beste is om een ​​eerste huis te kopen.

Stap 3: Krijg vooraf goedkeuring voor een hypotheek

Voordat u een huis gaat kopen, moet u vooraf toestemming vragen aan een geldschieter voor een woninglening. Hier ontmoet je een leningfunctionaris, idealiter een paar bij verschillende hypotheekbedrijven.

Elke hypotheekverstrekker (LendingTree is slechts één voorbeeld) zal uw financiële achtergrond onderzoeken, zoals uw schuld-inkomensverhouding en activa, en deze informatie gebruiken om te bepalen of u geld moet lenen en welke maandelijkse betaling u realistisch gezien kunt betalen. Hiermee kunt u huizen in uw prijsklasse targeten. En dat is goed, want een aankoopprijs die buiten uw financiële bereik ligt, zal u doen zweten op uw hypotheekbetalingen en u het risico lopen uw lening in gebreke te stellen.

Houd er als koper rekening mee dat de voorafgaande goedkeuring van een hypotheek anders is dan de pre-kwalificatie van een hypotheek. Als u zich vooraf kwalificeert, ondergaat u een veel eenvoudiger proces dat u een idee kan geven van wat u zich kunt veroorloven om te lenen, maar zonder belofte van de geldschieter. Vooraf goedgekeurd worden is lastiger omdat je heel veel papierwerk moet overleggen, maar het is de moeite waard omdat het garandeert dat je kredietwaardig bent en echt een huis kunt kopen.

Voordat ze zelfs maar een geldschieter ontmoeten, kunnen huizenkopers een stap zetten om te begrijpen wat ze zich kunnen veroorloven als een maandelijkse hypotheekbetaling, is om hun informatie in te pluggen in een online betaalbaarheidscalculator voor huizen. Dit berekent het maximale bedrag dat u zich kunt veroorloven als maandelijkse betaling.

Stap 4: Zoek een makelaar

Wilt u een betrouwbare gids voor het kopen van een huis aan uw zijde? De meeste starters willen een geweldige makelaar, met name een aankoopmakelaar, die hen helpt bij het vinden van de juiste huizen, het onderhandelen over een geweldige onroerendgoeddeal en het uitleggen van alle nuances van het kopen van een huis.

Meer informatie over huizen kopen:

https://heerenveen.linkplein.net/

https://sneek.beginthier.nl/

https://keuken.opzijnbest.nl/

https://keukens.startze.nl/

https://nieuwbouw.boogolinks.nl/

hout.verzamelgids.nl/

https://keuken.eigenpage.nl/

https://gevelonderhoud.favos.nl/


https://industriele-reiniging.boogo.nl/

https://industriele-reiniging.startbewijs.eu/

https://schoonmaken.site-nl.nl/


https://industriele-reiniging.beginthier.nl/

https://dakreiniging.startuwpagina.nl/

https://huis.startuwpagina.nl/

https://gereedschap.startje.com/

https://gereedschap.gigago.nl/
https://gereedschap.aangevinkt.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.