Wat is de Nintendo Switch?

De beste manier om aan de Nintendo Switch te denken, is dat het zowel een draagbare gameconsole als een gameconsole voor thuis is die in één apparaat is verpakt.

Vandaar de naam: deze Nintendo-console kan “overschakelen” van een thuisconsole die is aangesloten op een televisie naar een draagbare gameconsole met aan weerszijden controllers.

Hoe werkt de Nintendo Switch?

In de eenvoudigste bewoordingen is de Nintendo Switch een tablet met een 6,2-inch scherm en twee Wii-achtige gamecontrollers die aan beide uiteinden van het apparaat zijn bevestigd. (De Nintendo Switch Lite heeft een 5,5-inch scherm en het OLED-model heeft een 7-inch scherm.)

Door deze opstelling kan de Nintendo Switch een draagbare gameconsole zijn. Maar de Switch doet veel meer dan alleen fungeren als een draagbare console.

Ten eerste kunnen de controllers worden losgekoppeld van het tabletgedeelte van de Nintendo Switch en onafhankelijk worden gebruikt. De Switch heeft een standaard aan de achterkant, waardoor hij kan worden gestut en gebruikt als een draagbaar scherm, terwijl spelers de draadloze controllers genaamd Joy-Cons gebruiken om het spel te spelen.

Naast de twee controllers die aan elke kant van de Switch worden bevestigd, kunnen gamers draadloos twee extra Joy-Cons op de Switch aansluiten, waardoor maximaal vier spelers kunnen spelen.

Daarnaast kun je de Nintendo Switch in een dockingstation plaatsen dat de Switch oplaadt en aansluit op een televisie. In consolemodus worden de controllers aan elke kant van de switch bevestigd. In de draagbare modus worden de controllers losgemaakt en in een houder geplaatst die professionele controllers nabootst. Of u kunt de controllers afzonderlijk gebruiken wanneer mensen in de multiplayer-modus spelen.

De Nintendo Switch versus de Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo 3DS

De Nintendo Switch heeft één duidelijk voordeel ten opzichte van elk ander spelsysteem: het is een alles-in-één oplossing. De mogelijkheid om te worden gebruikt als een gameconsole voor thuis voor een enkele speler of een groep mensen, een draagbare gameconsole voor een enkele persoon of een draagbare console voor een hele groep mensen om tegelijkertijd te spelen, is het geniale van de Switch. En het vermogen om dit voor elkaar te krijgen zonder in te boeten aan kwaliteit is uitstekend.

De Switch zal niet concurreren met de Xbox of PlayStation op het gebied van graphics of hardcore gaming, hoewel de Nintendo Switch (OLED-model) iets meer concurreert met zijn 7-inch OLED-scherm, levendige kleuren, helder contrast, verbeterde audio en 64 GB intern opslag.

Toch is de hardcore gaming-menigte nooit Nintendo’s publiek geweest. Nintendo is eerder gericht op jongere spelers, casual spelers en iedereen die iconische games zoals Mario Kart en de Legend of Zelda op de Nintendo 2DS of 3DS heeft gespeeld.

Let op de batterijduur! Elke keer dat de console is aangesloten op het dock, wordt de Switch opgeladen. De Joy-Con-controllers zijn echter een andere zaak. Je kunt een aantal methoden gebruiken om je Switch volledig opgeladen te houden, zodat het spel niet wordt onderbroken.

Is de Nintendo Switch kindvriendelijk? Moet ik het voor mijn kind kopen?

De Switch is veruit de meest kindvriendelijke spelcomputer sinds de Nintendo Wii. Het heeft niet de onhandige besturing van de noodlottige Wii U of het grafische geweld dat deel uitmaakt van de aantrekkingskracht van de hardcore consoles zoals de Xbox One of PlayStation 4.

Met de ouderlijke beperkingen kun je je kind weghouden van je e-wallet, zodat je verrassingen kunt voorkomen wanneer de rekening komt, en Nintendo heeft een app voor smartphones waarmee je ouderlijk toezicht voor de Switch overal kunt instellen.

De Nintendo Switch is het beste voor kinderen vanaf 6 jaar. De inhoud zelf is acceptabel voor kinderen van alle leeftijden, maar de besturing kan moeilijk te leren zijn voor kinderen onder de 5 jaar. De Nintendo Switch gebruikt ook kleine spelcassettes die iets groter zijn dan een miniatuur, dus een zekere mate van volwassenheid en respect voor objecten is nodig , daarom raden we een leeftijd van 6 jaar of ouder aan.

De leeftijdsgrens hangt natuurlijk af van het kind, want sommige 5-jarigen zullen het geweldig doen met de Switch, en sommige kinderen van 7 jaar en ouder zullen die kleine cartridges snel verliezen.

Het schoonmaken en onderhouden van de Nintendo Switch is ook vrij eenvoudig.

Meer over games:

https://games.zoekned.nl/

https://games.eigenoverzicht.nl/

https://watersport.linkwijzer.nl/
https://watersport.lize.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.